Aktualno

Pregled društva 2010

Tudi v letošnjem letu smo opravili pregled Prostovoljnega gasilskega društva Gornji Črnci.

Na spodnji fotogaleriji si lahko ogledate naše člane v ...

Čistilna akcija 2010

Čeprav je naša vas sorazmerno majhna, smo se ob akciji zbrali v zadovoljivem številu in očistili naše okolje.Ker se akcija odvija že nekaj let ...

SKUPINA ATLANTA


Glasbena skupina Atlanta deluje že 6 let, vendar pa ne vedno pod istim imenom. Na začetku se je skupina imenovala Moni Band in v ansamblu je bila tudi pevka Monika. Takrat je skupina štela pet članov. To so bili Klaudij Ficko, ki je bil ustanovitelj skupine in kitarist, potem njegov brat Andrej Ficko, ki je igral klaviature, nato je bil sosed Simon Vogrinčič, ki je igral bobne, potem že omenjena pevka Monika in še basist Janez Bedič. Taka zasedba je obstajala eno leto in pol. Prvi javni nastop pa je bil v Murski Soboti na Strojni in tekstilni šoli. Nato so se pa nastopi vrstili in Moni bend je kar precej nastopal. Ko pa je Moni bend razpadel, odšla sta namreč pevka in basist, ostali trije so ostali, je nastala skupina Atlanta. Skupini se je pridružil nov basist Vlado Grah od Grada. Tako je skupina Atlanta lahko nastopala naprej. Skupina Atlanta je nastopala in še nastopa v domačih krajih in tudi v malo širši okolici.
V skupini Atlanta je pred dvema letoma prišlo do sprememb; od skupine je odšel basist Vlado. Namesto njega je prišel nov basist Ludvik iz Radovec.
Skupina Atlanta je ostala v taki zasedbi vse do oktobra lani, ko je moral isti bobnar Simon služit vojaški rok. Ker je Atlanta že imela dogovorjene nastope, si nismo smeli privoščiti počitka, tako da je namesto Simona prišel nov bobnar Štefan.

Klaudij FickoKMN »COSMOS« GORNJI ČRNCI


Klub je bil ustanovljen 22.07.1988. Deloval je pod imenom Gornji Črnci. Od 04.01.1997 se je klub preimenoval v Klub malega nogometa »COSMOS« Gornji Črnci. Tekmujemo v Medobčinski zvezi klubov malega nogometa Murska Sobota, in sicer v travni ligi »B« in smo trenutno na devetem mestu.
Ustanovili smo še PIKADO KLUB »COSMOS«, kije bil ustanovljen 17.09.1998. V prvem letu smo kar uspešno osvojili prvo mesto v ligi »C«. Sedaj tekmujejo v »B« ligi in se trenutno nahajajmo na prvem mestu.
Prvenstvene tekme v pikadu igramo na Cankovi, in sicer v Bistroju Kuzma.

KMN »Cosmos« Gornji Črnci


KLUB MALEGA NOGOMETA GORNJI ČRNCI


Tako kot večina vasi ima tudi naša vas nogometni klub. Nogometni klub Gornji Črnci se je ustanovil leta 1987. Ustanovitelja pa sta bila Jože Barbarič in Branko Horvat. Potem je Branko Horvat odstopil in klub je prevzel Jože Barbarič. Jože je bil tedaj predsednik, blagajnik in trener kluba. Tako je vodil klub kar osem let. Potem se je menjalo kar nekaj predstavnikov in sedaj je predsednik Bruno Barbarič, sekretar je Jože Barbarič, zapisnik pa vodi Danislav Horvat.
Klub se je na začetku imenoval NK Gornji Črnci, sedanje ime pa je klub malega nogometa Cosmos. Klub je leta 1997 praznoval 10. letnico obstoja.
Do leta 1996 je klub vedno igral v asfaltni ligi A in tam dosegal zelo dobre rezultate. V vseh letih, ko so sodelovali na tekmovanjih, so bili med drugim in šestim mestom. Leta 1996 pa je začel klub tekmovati na travnih igriščih in to v ligi B. No v tej ligi niso tako uspešni, kot so bili v asfaltni, vendar pa se trudijo.
Da so lahko prešli v travnato ligo, jim je omogočilo to, da so dobili igrišče. Igrišča niso dobili, vendar sta jim leta 1996 občina Cankova-Tišina in krajevna skupnost kupili zemljišče za igrišče. Ostala dela, kot so sanacija zemljišča, postavitev golov,… so opravili sami. Danes je igrišče že skoraj končano, manjkajo samo še slačilnice in ograja. Vendar pa bodo tudi to v bližnji prihodnosti naredili.
V klubu si prizadevajo, da bi ga razširili in upajo, da jim bo tudi uspelo.

Vaška skupnost Gornji Črnci


PIKADO KLUB JASTREB GORNJI ČRNCI


Pikado klub smo ustanovili leta 1998. Takrat smo začeli tekmovati pod imenom Pikado klub Cosmos. Tekmovali smo v skupini C in v prvi sezoni smo osvojili prvo mesto, kot smo načrtovali in se s tem uvrstili v višjo ligo, in sicer v ligo B. V klubu je zato prišlo do nekaterih sprememb. Ena izmed njih je tudi novo ime, in sicer Pikado klub JASTREB. V tej B ligi smo osvojili drugo mesto.
Sodelovali smo na turnirju, katerega je organiziral Contriy Bar iz Motovilec. Na tem turnirju so naši igralci osvojili tretje mesto.
Sedaj tekmujemo v Pomurski ligi, ki se po novem imenuje Pikado društvo Pomurja in smo trenutno na tretjem mestu. Omeniti moramo naše igralce, ki zelo uspešno tekmujejo. Sodelujejo tudi na raznih drugih pikado turnirjih in so na njih zelo uspešni.
S temi uspehi smo zadovoljni in ponosni. Upamo, da bomo tako tudi nosni. Upamo, da bomo tako tudi nadaljevali v letu 2001.

Pikado klub JASTREB Gornji Črnci


 
 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se